CVOllipekka Kangas on syntynyt vuonna 1965 Riihimäellä. Hän valmistui kuvataideopettajaksi vuonna 1997 ja taiteen maisteriksi kaksi vuotta myöhemmin Taideteollisesta korkeakoulusta. Kasvatustieteiden maisterin tutkinnon hän suoritti v. 1992 Tampereen yliopistossa. Kankaalla on siis sekä luokanopettajan että aineenopettajan pätevyys.
Taiteessaan Kangas ei halua lokeroida itseään valokuvaajaksi, graafikoksi tai maalariksi vaan työskentelee eri medioiden parissa. Kangas on suunnitellut myös useita logoja ja kirjojen kansia sekä web-palveluita.  
Opinnoissaan taideteollisessa korkeakoulussa Kangas on perehtynyt mm. uuteen mediaan, käyttöliittymäsuunnitteluun ja mediataiteeseen. Tällä hetkellä Kangas työskentelee kuvataiteen yliopisto-opettajana Turun yliopistossa. Kangas on opettanut Turun AMK:n pelisuunnittelukoulutuksissa graafista suunnittelua, taiteellista ilmaisua ja visuaalista peli-ideointia vuodesta 2012 lähtien. Kangas tekee tutkimusta sosiaalisen median opetuskäytöstä, iPadien ja  tieto- ja viestintätekniikan soveltamisesta opetuskäyttöön. Kangas on iPadien opetuskäytön asiantuntija. 
Hän on toiminut Valtion kuvataidetopimikunnan jäsenenä vuosina 2011-2013. Monipuolisena taiteentekijänä hänellä on ollut yksityisnäyttelyitä vuodesta 1991 lähtien mm. Tampereella, Riihimäellä, Turussa, Hämeenlinnassa, Hyvinkäällä ja Helsingissä. Hänen töitään on nähty useiessa valtakunnallissa ryhmänäyttelyissä. Kangas on turkulaisen ARTE ry:n ja Turun Taiteilijaseuran jäsen.