Ephemeral Horizons - Katoavat horisontit 2.6.-30.6.2024


Milloin: 2.6.-30.6.2024

Missä: Teijon masuuni, Obscura tila; osoite Telakkatie 17, 25570 TEIJO 

www.teijonmasuuni.fi |Instagram: @opkangas |YouTube: @opkangas

Mail: opkangas@gmail.com 

www.ollipekka.fi 


Multimediaa, digitaalisia maisemia ja slowshutter valokuvia


Avajaiset:  su 2.6. Klo 15.00,- n.15.30 esiintyy E-musikgruppe Lux Ohr

Lopettajaiset su 30.6. Klo 14.00- taiteilijatapaaminen, näyttelyn purku


Horisontin takaa nousee esiin läpikuultava, digitaalisesti muokattu merimaisema, jonka pehmeät harmaat ja siniset sävyt viittaavat rauhallisuuteen ja melankoliaan. Siinä kaikuu aamun hiljaisuutta ja kadonneiden muistojen painoa. Horisontti on jotain, jonka luulemme tuntevamme, mutta sitä ei oikeastaan voi ymmärtää. Kukaan ei omista horisonttia. Matkaa kanssani katomispisteeseen.

Taiteellinen ilmaisuni yhdistää maalausta ja valokuvausta pitkillä valotusajoilla. Maiseman kokemus ja aika tilassa ovat keskeisiä elementtejä teoksissani, jotka voivat ilmetä videoinstallaatioina tai digitaalisina vedoksina.

"Katoavat Horisontit" kutsuvat sinua astumaan lähemmäs, hukkumaan sen kerroksiin. Ne kutsuvat sinua tutkimaan valon ja varjon vuorovaikutusta, pikselien herkkää tanssia. Ja kenties, kenties ne herättävät jotain sisälläsi - muiston, unelman, yhteyden siihen maiseman suuruuteen, joka sitoo meitä kaikkia yhteen.

Katsoessaan teosta "Horisontit", katsojat kohtaavat muutakin kuin maiseman. Koemme yhdessä ihmetyksen luonnon suurenmoisuuden edessä; pohdimme omaa merkityksettömyyttämme. Mikään ei ole pysyvää, vaan havainto on alati muuttuva.

Meri on metafora. Meren liike on matka kohti haikeaa katoavaisuuden ajatusta. Teokset ylittävävät pelkän valokuvaamisen. Ne puhuvat kieltä, joka on sanojen tuolla puolen yhdistäen ääntä ja kuvaa. Ne kuiskivat jaettuja tunteita - kaipuun kipua, yksinäisyyden lohtua, olemassaolon ihmetystä. Tallennan aikaa ja liikettä. Tässä pikselien ja äänien fuusiossa digitaalinen taide löytää muotonsa uudelleen kaikuen ajan ja tilan halki.

Mitä: Multimedioita, digitaalisia valokuvia, valomaalailua, printtejä ja äänimaisemia. Osa teoksista on täysin uusia vain Obscuran tilaan luotuja.

Kommentit

Suositut tekstit