Kuvisluokka on kiva paikka!

Turvallinen tila kuvataidetunnilla on kuin Muumilaakso – siellä jokainen, niin pieni kuin suuri, saa olla oma itsensä ja tutkia maailmaa turvallisesti, omalla tavallaan. Kuvataidetunneilla on tarkoitus antaa luovuuden kukkia, ja jotta se onnistuu, on tärkeää, että jokainen tuntee olonsa hyväksytyksi ja arvostetuksi. Tässä muutama luova ohje, jotka auttavat sinua pitämään tunnelman kepeänä ja inspiroivana:

  1. Kunnioita jokaisen luovaa matkaa – Taide on henkilökohtaista, ja jokaisen piirros, maalaus tai veistos on yhtä arvokas kuin toisen. Anna tilaa erilaisille tyyleille ja ajatuksille.

  2. Yhdessä oppiminen on hauskaa – Parhaat ideat syntyvät usein yhteistyössä. Kannusta muita opiskelijoita auttamaan toisiaan ja jakamaan oivalluksiaan. Huomaa, että ryhmän luovuus kasvaa, kun kaikki osallistuvat.

  3. Tunne omat rajasi – ja anna muiden asettaa omansa – Joskus joku tarvitsee hetken aikaa omassa tilassaan keskittyäkseen. Anna tilaa itsellesi sekä yhteiselle työskentelylle että rauhalliselle luomiselle.

  4. Kritiikki = rakentavaa, ei latistavaa – Taiteen arvioinnin tarkoitus on auttaa kehittymään, ei murskata kenenkään luovia siipiä. Keskity kaverisi vahvuuksiin ja tarjoa lempeitä kehitysehdotuksia.

  5. Virheet ovat uusia mahdollisuuksia! – Jos jotain menee pieleen, ei hätää – usein taiteessa virheistä syntyy jotakin uutta ja upeaa. Naura! Kannusta opiskelijoita tutkimaan virheitä ja käyttämään niitä luovasti.

  6. Ole avoin uusille ideoille – Taide on jatkuvaa kokeilua. Haasta itsesi kokeilemaan jotain erilaista ja rohkeaa – ehkä jotain, mitä et ole koskaan ennen tehneet. Kun toistaa samaa mitä on ennen tehnyt saa samaa.

Muista: luova tila on paikka, jossa vallitsee kannustava ilmapiiri, huumori, avoimuus ja seikkailumieli. Kuviksessa jokainen saa olla oma itsensä ja kokeilla siipiensä kantavuutta ilman pelkoa epäonnistumisesta!

Kommentit

Suositut tekstit